ProgrameEchipamente de mobilitate – oferim consultanta privind evaluarea, prescrierea, adaptarea si distributia echipamentelor de mobilitate – fotolii rulante, carje, cadre de mers, proteze, orteze – aceste echipamente asigura independenta fizica a persoanelor cu dizabilitati locomotorii. Lipsa lor ducand la izolarea individului si dependenta totala fata de membrii familiei.

Distribuim in mod gratuit urmatoarele echipamente decontate prin CAS:

– Scaune rulante de tip activ si ortopedic

– Tricicle pentru copii

– Cadre de mers

– Carje


Recuperare activa – Serviciul acreditat de recuperare activa se adreseaza persoanelor cu handicap locomotor utilizatoare de scaun rulant.

Obtinerea independentei nu se poate realizata in lipsa deprinderilor de mobilitate, care se refera in esenta la manevrarea fotoliului rulant, atat in interiorul casei, cat si in afara.

Serviciul consta in:

– Invatarea manevrelor de propulsare a fotoliului rulant

– Invatarea tehnici de transfer – in si din scaunul rulant

– Invatarea manevrelor de obtinere a echilibrului pe rotile din spate

– Prevenirea caderii pe spate

– Modalitati de a urca o rampa si de a cobora o panta (bordura)


Sporturi adaptate – Sport in scaun rulant: basket in scaun rulant, tenis de camp in scaun rulant

– Evenimentele sportive in scaun rulant pe care le organizam pentru beneficiarii nostrii, sunt un prilej de a promova abilitatile si posibilitatile persoanelor cu handicap si demonstrarea faptului ca singura limita este vointa omului. Prin instruire, promovam o viata independenta, normala, pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. Normalitatea se refera la puterea de a lucra, a te distra, a te relaxa alaturi de prieteni si de a-ti urma visele, oricare ar fi acestea.


Recuperare medicala – Kinetoterapie – gimnastca de recuperare medicala

Kinetoterapia reprezinta sectiunea cea mai importanta in programul de recuperare medicala si urmareste prin intermediul unor programe de exercitii fizice: refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de readaptare functionala.

In cadrul centrului de recuperare, serviciul acreditat de kinetoterapie se adreseaza recuperarii persoanelor cu dizabilitati neuromotorii, ca de exemplu hemipareze post AVC, tetrapareze, parapareze, paraplegie, tetraplegie, etc.


Cursuri de initiere in utilizarea calculatorului – instruim persoanele cu dizabilitati locomotorii in deprinderea cunostintelor necesare utilizarii calculatorului (programele Microsoft Word, Excel, Internet…), care sa-i sprijine in activitatile pe care le deruleaza, dar si in eforturile de integrare socio-profesionala.

In majoritatea cazurilor dupa instalarea unui handicap locomotor o persoana nu-si mai poate relua activitatea profesionala derulata anterior. In aceasta situatie este necesar sa beneficieze de dezvoltarea altor competente socio-profesionale in functie de abilitati si de capacitatea fizica, atat pentru locuri de munca din ateliere protejate, dar mai ales pentru locuri de munca de pe piata libera.Go to Top